Správní rada Dětské dopravní nadace projednala hospodaření a schválila příspěvky dětem na rok 2016

Praha, 12. listopad 2015 – Správní rada Dětské dopravní nadace (DDN) na svém dnešním zasedání schválila nové příspěvky na podporu dětí, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách. Mezi sirotky a polosirotky tedy DDN letos rozdělí celkem 645 000 Kč.

„Jsme velmi rádi, že jsme i letos mohli vyhovět všem žádostem, které nám přišli. Počet nehod se již několik posledních let drží a nepříliš výrazně stoupá, což se projevilo i na tom, že nám nepřibývá počet dětí, které při nich přicházejí o svoje rodiče,“ uvedla předsedkyně správní rady DDN a generální ředitelka AAA AUTO KarolínaTopolová.

Společnost AAA AUTO patří dlouhodobě spolu s Global Assistance mezi největší korporátní partnery nadace. Dalšími významnými dárci je i nadace Generali a Škoda auto. Významnou nefinanční pomoc poskytuje CEVRO INSTITUT, který v současné době umožňuje bezplatné studium dvěma dětem. Členy správní rady jsou dále ředitel Global Assistance Petr Bold, prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek, bývalý závodník a podnikatel Antonín Charouz, bývalý ministr vnitra Ivan Langer a bývalý ředitel mladoboleslavské automobilky Škoda Vratislav Kulhánek.

Cílem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách a také těm, které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Nadace od svého založení poskytla více než 10 milionů Kč, a to zejména na studium a přípravu na budoucí povolání, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu.