Správní rada Dětské dopravní nadace projednala hospodaření a schválila příspěvky dětem na rok 2015

Počet sirotků po obětech dopravních nehod klesá úměrně počtu havárií se smrtelnými následky

Praha, 20. listopad 2014 – Správní rada Dětské dopravní nadace (DDN) na svém dnešním zasedání schválila nové příspěvky na podporu dětí, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách. Mezi sirotky a polosirotky tedy DDN letos rozdělí celkem 800 000 Kč.

„Díky našim dárcům jsme mohli vyhovět všem žádostem, které nám letos přišly. Je znát, že celkový počet obětí dopravních nehod naštěstí v posledních letech opravdu klesá a s tím nám nepřibývá počet dětí, které při nich přicházejí o svoje rodiče,“ uvedla předsedkyně správní rady DDN a generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová.

Mezi dárce nadace se díky úsilí předsedkyně správní rady Karolíny Topolové letos opět zařadily společnosti Generali a úvěrová společnost Cetelem. „Jsem ráda, že se mi daří plnit cíl, který jsme si letos domluvili se členy správní rady, a to, že se každý z nás pokusí sehnat alespoň 100 000 Kč,“ řekla Topolová. „Každý rok se nadace snaží vyhovět všem jejím žadatelům, což znamená neustále shánět nové a nové sponzory. Vážím si každé pomoci, protože sama vím, jak je těžké najít finanční zdroje na projekt, který není přímo v hlavním plánu aktivit společenské odpovědnosti či se nejedná o nadaci přímo zřízenou jednotlivou společností. Velmi vítáme i menší příspěvky od jednotlivců,“ dodala.

Společnost AAA AUTO, jíž je Karolína Topolová generální ředitelkou, patří dlouhodobě mezi největší korporátní partnery nadace. „Letos jsme do rozpočtu nadace v návaznosti na výši prodejů v loňském roce a za prvních devět měsíců letošního roku přispěli částkou téměř 141 000 Kč. Nadace potřebovala větší finanční obnos, aby doplnila své zdroje, a tak jsme se ji rozhodli na základě velmi pozitivních výsledků prodeje letošního roku podpořit s předstihem,“ uvedla Topolová. Výraznou pomoc v letošním roce představuje též dar dalšího stálého partnera nadace, společnosti Global Assistance ve výši 200 000 Kč.

Kromě AAA AUTO, Nadace Generali, společností Global Assistance, Essox a Cetelem patří mezi pravidelné přispěvatele nadace také ( poskytuje jen bezplatně prostory pro činnost nadace v reprezentačním sídle AČR). Nefinanční pomoc poskytuje CEVRO INSTITUT, který v současné době umožňuje bezplatné studium dvěma dětem. Významný dar poskytla i společnost AUTODROM PROMOTION, s.r.o. Členy správní rady jsou dále ředitel Global Assistance Petr Bold, prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek, bývalý závodník a podnikatel Antonín Charouz, bývalý ministr vnitra Ivan Langer a bývalý ředitel mladoboleslavské automobilky Škoda Vratislav Kulhánek.

Cílem Dětské dopravní nadace je zejména finančně pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách a také těm, které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky. Nadace od svého založení poskytla téměř 9 milionů Kč, a to zejména na studium a přípravu na budoucí povolání, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu.

Podrobnější informace o činnosti nadace a návod jak zažádat o příspěvek mohou zájemci nalézt na webu www.detskadopravninadace.cz.