Dětská dopravní nadace získala od dárců téměř 650 000 Kč na příspěvky pro další rok

Praha, 11. června 2015 – Dětská dopravní nadace (DDN) získala nové firemní dárce, jejichž příspěvky využije na podporu dětí, kterým rodiče zahynuli při dopravních nehodách. Loni DDN mezi sirotky rozdělila 800 000 Kč.

Dětská dopravní nadace od svého založení poskytla dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách a které mají v důsledku dopravní nehody trvalé zdravotní následky, téměř 10 milionů Kč. Naposledy nadace rozdělila finanční pomoc mezi 47 dětí obětí dopravních nehod, a to zejména na studium, zdravotní rehabilitaci, pobyty v přírodě a k udržení životního standardu.

„Nadace se snaží každým rokem vyhovět všem jejím žadatelům a jsem velice hrdá, že se nám to stále daří. Abychom nikoho nezklamali ani v posledním roce, dohodli jsme se se členy správní rady, že se každý z nás pokusí sehnat alespoň 100 000 Kč do začátku listopadu 2014.“ uvedla předsedkyně správní rady DDN a generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová. „Velmi si vážím každé pomoci, protože sama vím, jak je těžké najít finanční zdroje na projekt, který není přímo v hlavním plánu aktivit společenské odpovědnosti či se nejedná o nadaci přímo zřízenou jednotlivou společností. Velmi vítáme i menší příspěvky od jednotlivců,“ dodává.

Významným a pravidelným přispěvatelem je nejen společnost AAA AUTO, ale také společnost Global Assistance a.s., která nadaci v roce 2014 věnovala 200 000 Kč. Tato asistenční společnost zajišťuje široké spektrum služeb v České republice, služby pro motoristy po celé Evropě a zdravotní asistenci po celém světě. Nadace za rok 2014 získala 91 600 Kč od fyzických osob a 557 628 Kč od právnických.